Swecon lanserar elektriska kompaktmaskiner från Volvo

Swecon lanserar de elektriska kompaktmaskinerna L25 Electric och ECR 25 Electric från Volvo Construction Equipment (Volvo CE). Maskinerna presenterades på den internationella branschmässan Bauma 2019 och har under våren rullats ut på utvalda marknader. Nu är det äntligen dags för Sverige att få uppleva elektromobilitet från Volvo.

De två nya kompakta elektriska anläggningsmaskinerna, en kompakthjullastare och en minigrävare, är 100 % eldrivna. Med nollutsläpp samt låga bullernivåer och vibrationer är dessa maskiner det perfekta valet för arbetsplatser i städer eller annan känslig arbetsmiljö. Maskinerna kräver mindre underhåll, har förbättrad förarkomfort och uppfyller stränga miljö- och bullerregler.

L25 Electric är en 5-tons kompakthjullastare som på en laddning har en drifttid på upp till åtta timmar beroende på applikation. Med extern snabbladdare kan den laddas på två timmar. Minigrävaren ECR25 Electric väger 2,7 ton och har en kontinuerlig drifttid på upp till 4 timmar beroende på applikation och kan snabbladdas upp till 80 % batterikapacitet på endast 50 minuter.

– Genom lanseringen av de första helt elektriska maskinerna på den svenska marknaden tar vi nu de första kliven in i framtiden. Eldrivna maskiner är energieffektivare vilket ger en lägre driftsekonomi men också möjligheter i nya tillämpningsområden. Detta är ett paradigmskifte för anläggningsmaskiner som kommer föra oss och våra kunder till ett ansvarsfullt ägande och drift som bidrar till en bättre värld, säger Magnus Halvarsson, marknadschef hos Swecon.

Förbokningen är öppen
Swecon och Volvo CE har öppnat bokningssidan för de elektriska maskinerna. Reservera din plats i produktionskön här.

Träffa Swecon på Byggmässans utsläppsfria bygg- och anläggningsplats där de visar upp de nya maskinerna.

Mer information om de nya eldrivna maskinerna hittar du här

För att inte missa något, prenumerera på vårt nyhetsbrev
Scroll to Top