Det händer mycket på mässgolvet – lär känna vårt nya tillskott på Byggmässan 2023🌟

Berätta lite kort om ert företag och vad ni gör?
–  Vi heter Eco Terrace och vi säljer plastskivor för att skydda marken där olika arbeten utförs med tyngre maskiner, det är vår huvudnäring. Men vi har även en kraftigt växande verksamhet med plastskivor som är till för inredning av stallar, golv till släpvagnar, inredning av lager, med mera. Våra skivor absorberar ingen fukt och kan således inte ruttna eller mögla och därmed är livslängden mycket god.

Våra plastskivor är tillverkade av 100% återvunnen plast (LDPE) och kan återvinnas till 100% då de inte skall användas mer. Vi använder ingen nyupptagen olja vilket helt ligger rätt i tiden. Vi har funnits sedan 2009 och har vår verksamhet i Sisjön. Skivorna vi köper tillverkas i Danmark och vi tar dem inte från andra sidan jorden som många andra gör – även det ett medvetet miljöval från vår sida.

I år har vi fått agenturen för Eco Terrace för Sverige och Storbritannien, och det är dessa produkter vi skall ställa ut på mässan.

Vad kommer ni att visa upp? Vad kan besökaren förvänta sig vid ett besök hos er på mässan?
– På mässan kommer vi marknadsföra Eco Terrace kompositgolvserie. De tillverkas i Lettland och är en mycket bra och prisvärd produktserie. Fokus nu är golvbrädor till altangolv. Kompositbrädorna består av 60% återvunnet trä (björk), 30% återvunnen LDPE-plast (därav vårt intresse) samt 10% bindningsmedel, UV-förstärkning, färg. Precis som för våra plastskivor så är den röda tråden att vi använder återvunnet material.

Besökarna kommer möta en produktserie med ett flertal utförande och i flertalet färger. Brädorna är underhållsfria vilket är ett stort plus för användarna. 

Vad ser ni fram emot mest med mässan? 
– Vi var med på Nordbygg i Stockholm för ett tag sedan och träffade då många intressanta kunder och människor. Både nya återförsäljare men också slutkunder. Samma mix av samtal, kontakter, erfarenhetsutbyte ser vi fram emot i Göteborg nästa vår. Mässor är väldigt lärorikt om man själv är på tårna. Målet med deltagandet är att få vår verksamhet med Eco Terrace att växa i Sverige. Precis samma som vi nu kommer arbeta med Storbritannien. Vi har en bra produkt och den vill vi skall nå fler kunder oavsett om det i slutändan är mindre hushåll eller större verksamheter såsom offentlig miljö eller ägare av fastigheter.

Vad tror ni att ert deltagande kommer innebära för er verksamhet? Vad är ert mål med ert deltagande?
Att sprida produkter som har sitt ursprung i det återvunna är rätt väg fram, vilket nog alla är överens om.

Tack Eco Terrace, vi ser fram emot att ses på Prioritet Serneke Arena 26-27 april 2023!

För att inte missa något, prenumerera på vårt nyhetsbrev
Scroll to Top