Sila Snacket tar plats på Byggmässans scen!

70% av alla chefer inom byggbranschen anser att det finns diskriminerande skämt inom byggbranschen. Hälften av Byggchefernas kvinnliga medlemmar har upplevt sexuella trakasserier medan 90 % upplever att branschen är ojämlik. Mer än 90% av kvinnorna och 55% av männen upplever att det förekommer härskartekniker i byggbranschen.

Dessa siffror är skrämmande och något som byggbranschen behöver förändra nu. Därför finns det ingen som bättre hade kunnat tala om detta på Byggmässans scen. Vi är stolta att presentera Charlie Klang, verksamhetsutvecklare på Sila Snacket, som talare på Byggmässan Göteborg!

Sila Snacket är ett initiativ som hjälper företag att skapa en inkluderande jargong och är ett verktyg som skapar förutsättningar så att alla medarbetare kan trivas i arbetet. Märket syns idag på flera arbetsplatser runt om i landet och har skapat en stor vilja hos många att tänka på hur de pratar med varandra och säga ifrån när det inte känns riktigt rätt. Sila Snacket grundades för bara ett år sen och har sedan dess nominerats till Årets Jämställdhetspris av Betongvärldens Betonggala, nominerats till Stora Kommunikationspriset av Sveriges Kommunikatörer och vunnit Guld-M i kategorin “Årets Hållbara”.

Föreläsaren Charlie Klang, verksamhetsutvecklare hos Sila Snacket, är genusvetare och har med sin bakgrund som snickare arbetat flera år för att motverka exkludering i byggbranschen. Under Byggmässan medverkar han i ett panelsamtal den 26 april 2023 kl. 15.45 – 16.30 och håller även en presentation den 27 april 2023 kl. 10.15 – 10.45 där han kommer att ge både tips och kluriga tankeställare kring teman jargong och civilkurage. En gripande föreläsning som erbjuder fördjupad insyn i både utmaningar och lösningar för att skapa en inkluderande jargong i företaget.

För att inte missa något, prenumerera på vårt nyhetsbrev
Scroll to Top