Byggkonjukturen – hur djup bli nedgången?

Under de senaste åren har byggkonjunkturen varit stark på grund av ökad efterfrågan på bostäder och en växande ekonomi. Efterfrågan på bostäder och kommersiella byggprojekt fortsätter att vara hög, vilket har gett en ökad aktivitet inom byggbranschen. Dessutom ökar digitaliseringen och automatiseringen inom byggbranschen, vilket är positivt för branschen. 
Å andra sidan, bristen på arbetskraft och material fortsätter att vara en utmaning och kan leda till förseningar och högre kostnader. Det är också viktigt att notera att den ekonomiska situationen i världen påverkat byggkonjunkturen i Sverige.

På Byggmässan den 26 april kl. 13.30 – 14.00 kan du lyssna till Tor borg som kommer presentera nuläge och framtidsutsikter för byggandet inom olika sektorer. 

Tor Borg är analyschef på CityMark Analys & Byggfakta. Tor är utbildad Nationalekonom med bakgrund som analytiker på bl.a. Riksbanken, Boverket och Folksam, Chefekonom på SBAB, Nordisk analyschef på JLL, utredare i olika kommissioner och egen konsultverksamhet.

På detta seminarie får du chans att lyssna och ställa frågor om framtiden i byggbranschen som kan påverka dig!
Boka in detta så ses vi på Prioritet Serneke Arena 26-27 april 2023!

 

Scroll to Top