Byggmässan och Byggfakta presenterar Västsveriges hetaste byggprojekt

Välkommen till ett spännande frukostseminarie om Västsveriges hetaste byggprojekt på Byggmässan Göteborg tillsammans med Byggfakta! Vi bjuder in dig till en exklusiv möjlighet att få veta mer om de eftertraktade byggprojekten som utvecklas just nu i Västsverige. Seminariet äger rum den 26 april på Prioritet Serneke Arena mellan kl. 07.30-09.00 och kommer att vara en perfekt start på din dag på Byggmässan Göteborg. Vi bjuder på frukost och en chans att nätverka med likasinnade inom branschen. 

FORSÅKER:
Forsåker växer fram som en helt ny stadsdel i Mölndal med 3000 nya bostäder och 4000 kontorsplatser – samtidigt som den anrika historian ska bevaras. Mölndala Fastighets uppdrag består i att skapa ett besöksmål och en destination i och runt den gamla industrimiljön. Utvecklingen av Forsåker har under flera år väckt stort intresse i branschen och det toppar återigen Byggfaktas lista över de mest bevakade byggprojekten i databasen. Under våren går projektet in i en ny aktiv fas då detaljplanen väntas antas. Förhoppningen är att utbyggnad av infrastrukturen, med vägar, vatten, avlopp, fjärrvärme mm kan börja under 2023, och efter cirka ett år kan även kvarterens utbyggnad starta. I dagsläget pågår ombyggnad av Mölndalsån, ett gigantiskt infrastrukturprojekt för att översvämningsskydda stadsdelen och centrala Mölndal.

Bjarne Fjellanger, vd Mölndala Fastighets AB, berättar om projektet i sin helhet på Byggfaktas seminarium ”Västsveriges hetaste projekt”. Medverkar gör även projektutvecklare Jenny Tonning.


PARK CENTRAL OCH NYA STATIONSHUSET I GÖTEBORG
Göteborgsregionen är en av de snabbast växande i Skandinavien. Området runt Centralstationen genomgår en omfattande omvandling. Västlänkens Station Centralen dras fram där nya hus kommer att byggas nära ökande resenärsflöden. Här skapar Jernhusen mer stad på en plats som av många ses som en baksida i staden.

Först ut är Park Central där moderna arbetsplatser skapas i ett inbjudande kontorshus med egen uppgång från Västlänken, ett stenkast från Centralstationen. På drygt 40 000 kvm möts kontor, butiker och service med en unik takpark. Park Central utvecklas gemensamt av Jernhusen och NCC i ett joint venture. Byggstart är beräknad till början av 2024.

Inte långt efter Park Central påbörjar även Jernhusen byggnation av ett nytt stationshus under 2024. Det nya stationshuset omfattar cirka 15 000 kvm och ska rymma ett brett utbud av stationsservice, butiker, kontor och restauranger. Byggnaden integreras med Centralstationen via Nils Ericson Terminalen och möter det största flödet av resenärer från Västlänkens Station Centralens mittuppgång. Med det nya stationshuset förstärks länken mellan staden och resten av regionen.
Hur visionen, byggnationerna och processen ser ut kommer vi att få veta mer om på Byggfaktas frukostseminarium.

På scen medverkar Caroline Ahrnens Martin, Jernhusens regionchef projektutveckling i Göteborg och Ola Hansson, tf. avdelningschef för NCC Property Development

PRIORITET SERNEKE ARENA OCH KARLATORNET
Klockan 09.00 öppnar mässan och temat på Västsveriges hetast byggprojekt fortsätter på scen. Vi välkomnar Ola Serneke kl.09.15 på scen för att tala om Nordens största multisportarena – Prioritet Serneke Arena.  Arenan har en kapacitet på upp till 12 044 sittplatser och är hemmaplan för ishockeylaget Frölunda HC. Prioritet Serneke Arena stod färdigbyggd år 2004 och används förutom för ishockey även för konserter och andra evenemang. Det är även här arenan byggs upp under två dagar i april till Västsveriges affärsarena – Byggmässan Göteborg.
Ola kommer även tala om Göteborgs nya landsmärke – Karlatornet, Karlatornet är höghuset i Göteborg, och är den högsta byggnaden i Norden med en höjd på 245 meter. Byggnaden består av 73 våningar och innehåller bostäder, kontor, hotell och butiker. Karlatornet förväntas stå färdigt år 2024 och kommer att bli en av Europas högsta byggnader.

Missa inte detta!
Anmäl dig nu och säkra din plats på detta kostnadsfria frukostseminarium! 
Vi ser fram emot att träffa dig på Byggmässan Göteborg.
För att inte missa något, prenumerera på vårt nyhetsbrev
Scroll to Top